Contacta amb nosaltres al T. 973 224 222

Malalties

Cardiopatia isquèmica
Una de les malalties més comuna actualment. És conseqüència dels factors de risc cardiovasculars i provoca una alteració de les parets dels vasos sanguinis per l’acumulació de lípids. Aquests es fan més petits.

 

Angina de pit
Es tracta de l’obstrucció parcial de les arteries coronàries. El cor es veu obligat a fer un esforç més gran sense disposar de més reg sanguini. En el moment en què les arteries no s’ajusten a la demanda de sang, el cor dóna un avís de dolor al cervell. La causa general és l’arteriosclerosi. Per tractar-la, el pacient ha de modificar els factors de risc que la generen (tabac, sobreprès o sedentarisme).

 

Infart de miocardi
És la necrosi (mort) del teixit cardíac per culpa de la interrupció de la circulació de la sang al cor. Tenen més risc de patir-lo les persones que acumulen factors de risc: fumadores, colesterol alt, elevada tensió arterial o diabètiques. Els símptomes principals apareixen amb un dolor intens al pit, la suor freda o les dificultats per respirar.

 

Insuficiència cardíaca
Moment en què es produeix un desequilibri entre la capacitat del cor per bombar sang i les necessitats que té el cos d’aquesta. Aquesta síndrome apareix amb símptomes com la manca d’aire, el cansament o la dificultat de respirar correctament. El cor expulsa malament la sang. Una de les causes que pot derivar en la insuficiència cardíaca és la cardiopatia isquèmica, les malalties del múscul cardíac, les alteracions valvulars o les malalties congènites.

 

Valvulopatia
Malaltia pròpia de les vàlvules del cor. Les vàlvules tenen la funció d’obrir-se i tancar-se per deixar passar la sang. Si s’ha produït una anomalia o severitat, acostuma a ser conseqüència de les infeccions, els traumatismes o l’envelliment. L’alteració degenerativa de la vàlvula aòrtica és la més freqüent actualment. Per això, considerem necessari fer un seguiment periòdic de l’estat valvular.

 

Arítmia
La definim com l’alteració del ritme cardíac. Poden causar símptomes com les palpitacions, els marejos o el dolor toràcic. Generalment, es produeix per una disfunció de l’impuls elèctric que origina el cor. La prova que la detecta és el Registre de l’electrocardiograma de 24 hores de Holter.